20-as szabály, avagy amikor elhagy az ihlet

Bizonyára veled is előfordult már, hogy hiába gondolkodtál egy feladaton, projekten, sehogy se jött a várt ihlet.

 Gyakran tapasztaljuk azt, hogy amikor a legsürgősebb, a legfontosabb lenne egy ötlet kitalálása, akkor hiába törjük a fejünket nem jön a megoldás. 

Ilyenkor egyre nyomasztóbb pánik uralkodik el rajtunk, pedig van egy nagyon egyszerű és hatékony megoldás. Vegyük példának azt, hogy egy ütős marketing szövegre van szükségünk. Általában ilyenkor felírunk pár jónak tűnő ötletet, majd néhány darab után csalódottan feladjuk. Ilyenkor követjük el a legnagyobb hibát. Az igazán jó és kreatív ötletek ritkán születnek meg elsőre.

A szakemberek és az igazi profik által is használt jól bevált stratégia a következő: Vegyél egy üres A4-es papírt! Írd fel egymás után, 1-20-ig a számokat. Ugye milyen egyszerű eddig?  A számok mellé kezd el leírni az ötleteidet, amik eszedbe jutnak. Az első 4-6, talán még az első 8 is, pár perc alatt megszületik. De az igazi kulcsa a trükknek még csak most kezdődik.

Le merem fogadni, hogy a legtöbb időt az utolsó 2-4 darab ötlet megtalálása fogja elvenni. Ezek akár (kisebb szünetekkel) hosszú órák is lehetnek. Ha megvan mind a 20 darab ötlet (jelen esetben egy ütős marketing szöveg), akkor az utolsó 3-4 darabot karikázd be! Azok lesznek a leghatékonyak. 

Ugye milyen egyszerű trükk ez ? Nem hiszel benne?  Tegyél egy próbát! Képzeld el, hogy vettél/ kaptál egy új házikedvencet és a számára legideálisabb nevet keresed. Készítsd el a 20-as listát és fogadok veled egy jó cseh sörben, hogy a lista végén találod azt a nevet, amely leginkább illik az új jövevényhez 🙂

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email