Miért fontos a webes jelenlét ? – 1. rész

Webes jelenlét, amiről sokan azt gondolhatják, hogy kimerül egy korrekt weboldalban.

Mai cikkemben górcső alá is veszek néhány olyan problémát, ami a hazai vállalkozások weboldalain a mai napig előfordul. Sajnos, nagyon sok vállalkozás viszonylag lassan reagált ezekre a változásokra és lehetőségekre. Mind a mai napig találkozok olyan céges weboldalakkal, amik nem mobilbarátok, vagy szakmailag mondva, nem reszponzívak.  Ez abból a szempontból jelent igazán problémát, hogy több kutatás is bizonyítja, hogy a napjainkban világkorukat élő mobil eszközökről történik a legtöbb oldallátogatás. Így az olyan vállalkozások, ahol erre nem fordítanak kellő energiát, meglehetősen sok vevőtől eshetnek el.

Azok a vállalkozók, akik profi vizuális megjelenést szeretnének az online világban, mind három jelentős platformra külön megtervezik a dizájnukat, a mobilos megjelenésből kiindulva (mobile first design). Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden platformra teljesen eltérő dizájn szükséges. Alapvetően egy jól felépített struktúrát kell átméretezni, úgy, hogy a tartalom ne sérüljön. Mint a fenti képen is látszik, egységes stílus megtartása mellett sikeresen lett a dizájn implantálva különböző platformokra. Erre sok népszerű és ismert weboldalkészítő program is képes, de egyéni beavatkozás nélkül az eredmény ritkán lesz tökéletes. Minél komplexebb oldal, minél egyedibb a dizájna, annál inkább javasolt ezt szakemberre bízni.

Ha szeretnéd ellenőrzni a saját oldalad reszponzivitását, egyszerűen megteheted. Nyisd meg az oldaladat (vagy amelyikre kíváncsi vagy),  és nyomd le számítógépeden a F12 -es billentyűt (bizonyos laptopoknál az FN gomb megnyomása is szükséges). Az itt felugró menü felső részén lehetőséged van kiválasztani, hogy mely eszközökön mutassa meg a weboldalt. Következő cikkemben a színek jelentését mutatom be nektek, ugyanis azok is meghatározott jelentéssel bírnak az online világban.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email